De Mexicaanse tegenhanger van de tosti
Wat de ’tosti’ voor ons is in Nederland, is de ‘quesadilla’ in Mexico. Quesadillas bestaan uit twee in-de-koekenpan-gebakken wraps met een vulling ertussen, en worden meestal geserveerd in combinatie met salsa’s, chilisaus, zure room of met guacamole. Je vult ze met iedere denkbare of zelfverzonnen combinatie. Zelf vind ik deze traditionele variant het lekkerst.
Glutenvrije wraps
Om quesadillas te maken gebruik ik de glutenvrije wraps van Schar. Je kunt echter ook andere glutenvrije wraps gebruiken, zoals die van Old El Paso of BFree.
Glutenvrije quesadillas
Ingrediënten
- 2 glutenvrije wraps Schär
- 1 tomaat
- 1 pot jalapeños gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 70 gram guacemole Zie notities veld onderin voor een recept.
- creme fraiche
- chilisaus Bijvoorbeeld die van Go-Tan
Instructies
- Snijd de tomaat fijn in kleine blokjes.
- Haal beide glutenvrije wraps uit de verpakking. Leg een van de wraps voor je op een bord of plank. Beleg de wrap met de geraspte kaas, fijngesneden tomaat en een hoeveelheid jalapeños naar keuze (zelf houd ik van lekker pittig dus ga voor 5 stuks). Blijf een beetje binnen de randjes van de wraps om te voorkomen dat het er later uitvalt. Leg de tweede wrap erbovenop.
- Verhit de olijfolie in de pan op middenhoog en verdeel over de hele pan. Leg wanneer de pan opgewarmd is de wraps plat erin. Keer na 2 minuten de wraps voorzichtig om (dit vereist een voorzichtige aanpak wantvoordat je het weet valt de hele inhoud eruit). Bak de wraps aan de andere zijde ook 2 minuten.
- Haal uit de pan en snijd op een plank in 8 stukjes. Serveer de glutenvrije quesadillas met quacemole (link ander recept), creme fraiche en chilisaus.
Notities
Deze glutenvrije quesadillas zijn erg lekker met guacemole ernaast. Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kan maken? Lees hier het recept.
fques
Trackbacks/Pingbacks