Geroosterde spruitjes met blauwe kaas en druiven
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 100 gram druiven pitloze
- 100 gram blauwaderkaas (bijv. Danablue 50+)
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- 2 eetlepel olijfolie
Instructies
Maak de spruitjes schoon en halveer de spruitjes. Kook ze met een beetje zout ongeveer 7 minuten, zodat ze beetgaar zijn. Giet de gekookte spruitjes af en verdeel de spruitjes in een ovenschaal. Verdeel ongeveer 2 el olijfolie door de spruitjes heen. Plaats de ovenschaal ongeveer 25 minuten op 220 graden in het midden van de oven. Roer na ongeveer 12,5 minuut de spruitjes voorzichtig om en plaats de ovenschaal terug in de oven.
Maak de pitloze rode druiven schoon en snijd ze door de helft. Verkruimel of snijd de kaas in kleine stukjes. Rooster de cashewnoten kort in een pannetje op het fornuis en leg deze alvast klaar voor bereiding.
Haal de spruiten na 25 minuten uit de oven. Voeg de druiven, de blauwe kaas en de noten toe en schep het voorzichtig om.
Notities
Tip: Wil je dit gerecht graag lactosevrij maken? Gebruik dan de Apetina Witte Kaas Lactofree.