Ga terug Email Link

Glutenvrije muffins met spinazie en ricotta

Koosje Janssen
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 450 gram spinazie vers
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 100 gram ongezouten boter
  • 250 ml yoghurt
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 375 gram glutenvrije bloem bijvoorbeeld Dove’s farm
  • 100 gram ricotta
  • 40 gram pitten mix voorbeeld: zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200C.
  • Bak de spinazie samen met de ui in een koekenpan. Roer de nootmuskaat door de spinazie. Laat het spinaziemengsel uitlekken zodat het al het vocht kwijt is.
  • Smelt de boter in een pannentje en meng de yoghurt, olijfolie en eieren erdoorheen.
  • Meng het bakpoeder, bloem en zout/peper in een kom. Voeg er het botermengsel aan toe en mix tot een glad beslag.
    Roer de spinazie door het beslag.
  • Leg 12 papieren cupcake vormpjes in een muffin tray en giet het beslag net tot aan de rand van de vormpjes.
    Schep 1 tl ricotta in het midden van elke muffin en druk met je vingers eenbeetje aan. strooi de pitten er overheen.
  • Bak de glutenvrije muffins 18-20min in de oven tot ze mooi bruin kleuren
Trefwoord Muffins