40grampitten mixvoorbeeld: zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
1theelepelnootmuskaat
snufje zout
snufjepeper
Instructies
Verwarm de oven op 200C.
Bak de spinazie samen met de ui in een koekenpan. Roer de nootmuskaat door de spinazie. Laat het spinaziemengsel uitlekken zodat het al het vocht kwijt is.
Smelt de boter in een pannentje en meng de yoghurt, olijfolie en eieren erdoorheen.
Meng het bakpoeder, bloem en zout/peper in een kom. Voeg er het botermengsel aan toe en mix tot een glad beslag.Roer de spinazie door het beslag.
Leg 12 papieren cupcake vormpjes in een muffin tray en giet het beslag net tot aan de rand van de vormpjes.Schep 1 tl ricotta in het midden van elke muffin en druk met je vingers eenbeetje aan. strooi de pitten er overheen.
Bak de glutenvrije muffins 18-20min in de oven tot ze mooi bruin kleuren