Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een cakeblik in met boter/kokosolie en bekleed deze met bakpapier.
Week het chiazaad ongeveer voor 15min in 150ml water.
Doe in een keukenmachine de bananen, amandelmelk, kokosolie en citroensap. Ontpit de dadels en doe deze bij het bananenmengsel. Rasp ondertussen de wortels en voeg deze bij het bananenmengsel.
Doe in een andere kom alle drogen ingrediƫnten, behalve de rozijnen en walnoten, en schep goed door elkaar. Voeg toe aan het bananenmengsel en laat voor ca. 1min inde keukenmachine goed mixen. Roer de rozijnen en walnoten door het bananen-wortel beslag. Stort het beslag in het cakeblik en top eventueel af met wat walnoten.
Zet de glutenvrije cake in de voor verwarmde oven en bak voor 45-50min. Hou de laatste 10min de cake goed in de gaten. Laat de glutenvrije cake in de oven ca. 10min afkoelen voordat je hem uit het cakeblik verwijderd. Laat verder afkoelen op een rooster