Ga terug Email Link

Glutenvrije quiche met geitenkaas en tomaat

Koosje Janssen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 1 quiche

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 450 gram trostomaten
  • 3 eieren
  • 125 ml kwark
  • 100 gram geraspte pecorino
  • snufje peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Klop de eieren los in een kom en roer de kwark en pecorino er door heen. Doe de helft van de geitenkaas erbij en klop tot een luchtig mengsel, breng op smaak met peper en zout.
  • Vet de quiche vorm in met boter of kokosolie. Rol de bladerdeeg uit tot een lap en verdeel over de bodem. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de rest van de geitenkaas over de bodem en schenk het eimengsel er overheen.
  • Snijd de trostomaatjes in 4 partjes en verdeel deze over de quiche. Rasp eventueel nog wat pecorino over de top.
  • Bak de glutenvrije quiche ca. 25min in een voor verwarmde oven tot een mooi goudbruine korst is ontstaan.
Trefwoord Bladerdeeg