Ga terug Email Link

Pittige pindasoep

Koosje Janssen
Gang Soep
Keuken Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 2,5 liter water
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 winterpenen
  • 1 koolrabi
  • 1 witte ui
  • 2 stengels bosui
  • 2 kippenbouten
  • 4 blokjes groentebouillon glutenvrij
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 1 stuk verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gram pindakaas

Instructies
 

  • Als eerste maak je een groentebouillon. Snij alle groenten, behalve de peperen de gember, in grote stukken. Verwarm het water in een grote soep pan.
    Doe de groente in de pan en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot deze zijn opgelost.
  • Doe de kippenbouten in de ban en laat het geheel een uur op laag vuur koken.
  • Haal na een uur de kippenbouten uit de pan. Maal het kookwater met de groente fijn tot een gladde soep.
  • Snij de gember fijn en voeg dit samen met de pindakaas en kokosmelk toe aan de soep. Mix met de staafmixer kort tot de pindakaas volledig in vermeng met de soep.
  • Doe de Madame Jeanette in zijn geheel (wel even afspoelen) in de pan en breng de soep zachtjes aan de kook. Laat de soep 1 tot 1,5 koken.
     
  • Pluis de kippenbouten uit zodat je alleen het vlees overhoud. Voeg de kip toe aan de soep.
  • Proef de soep en zodra hij pittig genoeg is verwijder je de Madame Jeanette.
Trefwoord Soep